34e Marikenrit

Marikenrit 25 april 198 km

Wij organiseren op 25 april onze 34e Marikenrit, een toertocht voor motoren. De route wordt gereden aan de hand van een gpx-bestand voor je navigatiesysteem. Er zijn geen voorrijders.

Vorig jaar kon de toertocht niet doorgaan door de Corona perikelen, maar dit jaar gaat de rit wèl door.

Maar omdat er geen goede mogelijkheid is om veilig in te schrijven hebben we dit jaar voor een andere aanpak gekozen. Alle rijders van buiten de club, die de laatste jaren hebben ingeschreven voor de Marikenrit en/of Wildrit, ontvangen de route gratis per e-mail in de week voorafgaand. Eerder kan niet omdat de route enkele dagen vooraf nog wordt gecontroleerd op omleidingen e.d.

Ook jij kunt de route aanvragen via haysmits@gmail.com

De start is bij De Markies, Graafseweg 600, 6603 CM Alverna (Wijchen). Op dit moment is het restaurant nog niet geopend maar we hopen dat de terrassen spoedig weer open kunnen.

De uitzetters zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een mooie route van 199 km uit te zetten. Deze voert vooral door het groen en aan de rand van bossen. Er is gezocht naar wegen met lekkere bochten waar je een snelheid tussen de 60 en 80 km kunt aanhouden zonder steeds te moeten remmen. Snelwegen zijn uit den boze maar af en toe ontkom je er niet aan een wat langer verbindingsstuk te moeten nemen tussen twee mooie gebieden. Soms kiezen we er bewust voor dwars door een dorp of stadje te rijden voor een eventuele tankstop of een afhaalkoffie.

Vanaf Alverna rijden we via het Wijchens Ven naar de mooie bochten van de Kraaijenbergse Plassen. Via de Ossenbroek gaat het naar St. Anthonis, en door de Overloonse Ballonzuil bossen richting de Brabantse Peel. Na Liessel komen we langs de Galgenberg, de Vlierdense bossen en de Lieropse Heide. Lierop en Leende trakteren ons weer op lekkere stuurweggetjes. Steensel, Knegsel, of Spoordonk klinken misschien minder bekend in onze oren. We rijden om het natuurgebied de Kampina via Helvoirt naar de Loonse- en Drunense Duinen. Als laatste maken we kennis met de hobbelige kasseien van het oude vestingstadje Heusden om dan uit te komen in Nieuwkijk, bij motorkleding zaak Chromeburner.

Ten aanzien van Corona is het rijden op zich is geen probleem, zo lang we maar bij het begin en einde of bij een stop voldoende afstand houden.

Zin gekregen in een leuk uitstapje? Vraag de route aan en in de week er vóór vind je de route in je mailbox.