Lunchrit 6 juni

Volgens de uitzetters kan de route zich meten met de Marikenrit, sterker nog: de route zou nog mooier zijn! De route gaat voor een groot deel door Limburg, maar wèl door een deel wat we bijna niet kennen. De gemeente Leudal, en het gebied nèt boven de Belgische grens bij Hunsel, Stamproy en Altweerderheide, leverden een aantal prachtige, onbekende weggetjes op. Maar het grootste deel van de route is groen.

Vorig jaar ging de Lunchrit op het laatste nippertje toch door maar met een lunchpakketje in je koffer. Na de versoepelingen op het gebied van het coronavirus kunnen we dit jaar toch weer een “echte” Lunchrit aanbieden, compleet met soep.

De start is op het bedrijventerrein De Grens in Heijen, gemakkelijk te bereiken via de A77 of de N271 Gennep-Bergen. De route is (op dit moment) 166 km en we schatten dat de pure rijtijd ongeveer 4 uur is. We verwachten de deelnemers aan de lunch pas na 13.00 uur dus er is nog tijd voor een korte pauze. Onderweg komen we een paar keer door een dorp met terrassen dus we denken dat het geen probleem zal zijn een kop koffie te scoren. En nog voornamer: een toilet voor de dames!

En bovendien wil je ook wat meer zien dan alleen weilanden en koeienkonten.

TTAS in Lieshout is gelukkig weer bereid gevonden om de opslaghal ter beschikking te stellen. José en Annie zorgen weer voor een uitgebreide lunch met soep. We hebben tafels, banken, statafels en krukken. Het zal dus geen probleem zijn 1,5 meter afstand te houden.

Omdat het tussenpunt in Lieshout is en Duitsland nog gesloten, was de keuze voor een route enigszins beperkt. We zijn met de Marikenrit èn de clubrit van 15 mei al in Oost-Brabant geweest. Vanaf Heijen volgen we de Maas tot Well. Na Wanssum rijden we door het rozengebied van Noord-Limburg. We doorkruisen de Peel naar Helenaveen. Na het Brabantse Hunsel blijven we net boven de Belgische grens, om via Gastel en Lierop tussen Helmond en Eindhoven door te glippen. Het gebied vóór Lierop zal je bekend voorkomen maar de uitzetters vonden het zonde om het niet te gebruiken. Beter twee keer genieten dan één keer.
De route na de lunch is (op dit moment) 47 km lang en eindigt bij een Fritaria in Grave. Voor dit stuk is gekozen voor meer doorgaande wegen omdat die voor de meesten al bekend zullen zijn en men naar huis wil.

Alle leden krijgen in de week vóór de rit de route per e-mail toegestuurd. Mocht je niet in de gelegenheid zijn mee te doen dan kun je de route nog eens rijden als het jou uitkomt.

Start van de rit is 9.00-10.00 uur bij De Grens in Heijen.