36e Marikenrit 23 april

Start Wijkcentrum ’t Achterom, Homberg 25-35 in Wijchen. Coördinaten N51.81281 E5.71229

Je kunt starten van 9 tot 11.00 uur. De kosten zijn € 6 (voor clubleden gratis). Op verzoek wordt de route vooraf opgestuurd maar kan ook ter plaatse op je Garmin worden gezet.
Ons bankrekeningnummer is  NL27 INGB 0000 9981 49 t.n.v. MOTORCLUB KEIZER KAREL.

Zoals jullie weten staat deze rit op de toerkalenders van de KNMV en het Loot.

De uitzetters zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een mooie route van 185 km uit te zetten. Deze voert vooral door het groen en aan de rand van bossen. Er is gezocht naar wegen met lekkere bochten waar je een snelheid tussen de 60 en 80 km kunt aanhouden zonder steeds te moeten remmen. Snelwegen zijn uit den boze maar af en toe ontkom je er niet aan een wat langer verbindingsstuk te moeten nemen tussen twee mooie gebieden. Soms kiezen we er bewust voor dwars door een dorp of stadje te rijden voor een eventuele tankstop of koffie.

Vanaf Wijchen rijden we met een omweggetje naar de mooie bochten van de Kraaijenbergse Plassen. Via de Brabantse Peel en Boekel komen we na Gemert in de Grotelse hei en -bossen. Dan volgen de Stiphoutse bossen en het Lieshoutse bos. Na Wijbosch volgen we een stukje de Zuid-Willemsvaart. De Heibloemsedijk is lang maar voert door bossen naar de Bedaf en Slabroek. Na Herpen gaan we uit noodzaak de A50 op om over de Maas te komen. Na enkele kilometers eindigen we dan in bij café de Teersdijk, Graafseweg 985 in Alverna (Wijchen).

Zin gekregen in een leuk uitstapje? Tussen 19 en 22 april vind je de route in je mailbox.

Meer informatie bij Hay Smits, het liefst per e-mail mckeizerkarel@gmail.com