Onze club

Wij zijn een motorclub uit de regio Nijmegen en we richten ons op Gelderland, Noord-Limburg en Oost-Noord-Brabant. Maar uiteraard is iedereen welkom, ongeacht leeftijd of merk. De vereniging is opgericht in 1955 en daarmee zijn wij één van de oudste motorclubs in Nederland. Maar we willen een club zijn voor jong en oud en meegaan in de tijd. De laatste jaren hebben we gemiddeld 85 leden. Voor onze activiteiten maken we graag gebruik van “Wijkcentrum ’t Achterom” in Wijchen.

Onze toercommissie zorgt ieder jaar weer voor een goed gevulde toerkalender. In het seizoen, ongeveer van maart tot en met november, hebben we gemiddeld iedere 2 weken een rit. De meeste ritten worden zelf uitgezet en gaan soms ook over de grens naar Duitsland. Maar we rijden ook ritten bij andere clubs. Zij weten vaak de mooiste weggetjes in hún gebied.
Onze Marikenrit, Wildrit en Beat-Batten-rit staan op de kalenders van de KNMV en het Loot. De opbrengst van de Beat-Batten-rit gaat naar een stichting ter bestrijding van deze ziekte. Ook leveren wij verkeersregelaars en hand- en spandiensten aan de stichting Jumbo–Run.

De routes worden aan onze leden toegestuurd in de vorm van een gpx-bestand voor het navigatiesysteem. Maar als je geen navigatiesysteem hebt is dat geen probleem. Er wordt gereden in kleinere groepjes met een voorrijder. De meeste ritten hebben een lengte van rond de 200 kilometer en worden verreden op zondag. Maar er zijn ook ritten op zaterdag met een lengte van 300 kilometer of een midweekrit. Een avondrit heeft meestal een lengte van 70-80 kilometer. Vaak hebben we een reisdoel in de vorm van een excursie of een bezichtiging. Twee keer per jaar hebben we een barbecue.

In de week van Hemelvaart organiseren wij onze z.g. Buitenlandse Reis. Dan gaan we met een grote groep naar een camping (met huisjes) ergens in Europa om van daar uit dagtochten te maken. In het voor- en najaar boeken we een lang weekend in een hotel. Natuurlijk in een omgeving met heuvels en bochtige wegen zoals het Saar-of Sauerland, of de Ardennen.

In de regel iedere tweede woensdag van de maand hebben we een clubavond bij De Achterom in Wijchen. Deze proberen we te vullen met diverse items. Dit kan een EHBO avond zijn, of er is een monteur die laat zien hoe je zelf voor nood een band repareert. Soms wordt er een spreker uitgenodigd over een bijzondere motorreis, of we kijken via een film terug op onze eigen evenementen. 

Ons maandelijkse clubblad “Onderweg” informeert de leden over afgelopen en toekomstige ritten en evenementen en andere wetenswaardigheden.

Motorrijden is leuk maar als je alleen rijdt kom je vaak weer op dezelfde wegen uit. Samen op pad is veel leuker! Dan kun je je hobby delen en er over praten, het liefst op een terrasje in de zon in een gebied waar je normaal niet zo gauw komt. Wij zijn een club waar gezelligheid voorop staat. Ben je een rijder die nog niet zo ervaren is? Dan is een motorclub zeker aan te bevelen om te profiteren van kennis en ervaringen anderen.
Wil je een keertje (vrijblijvend) meerijden om te kijken of onze motorclub iets voor jou is? Dat kan altijd! Neem contact met ons op!